Dreaming for life

#54

2017.05.23. 14:30, Bence

Kivételesen egész jó napom volt ma, még azt is ki merem mondani, hogy egészen jól elvoltam. Délelőtt írásbelin voltam (az egyetlen tényleges vizsgámon ebben a félévben), amit sikerült megírnom rövid idő alatt, és szerintem minimum egy négyest kapok rá - majd meglátjuk. Utána kedvem volt egy sétához, amire végül sor is került. Vettem előtte (ha jól emlékszem) ilyen mogyoróvajas párnát: borzalmas, soha többet nem eszek megint.

Eldöntöttem, hogy megpróbálom kicsit megerősíteni a jelenleg alacsony önbizalmam: mégpedig kezdetként minden egyes nap csinálni fogok egy képet magamról, amit feltöltök instagramra. Nem tudom, mennyire fog beválni, illetve mikor adom fel, azonban ma már teljesítettem is a "feladatot" a Duna-parton. Egyébként lógott az eső lába (igen, most dicsekszem, hogy ismerem ezt a kifejezést), de néhány cseppnél több nem esett. Kár, mert vágytam egy jó kis esőre. Imádom az eső illatát. Magát az eső szót is, ezért nem zavar a szóismétlés. :D

Megjöttek az új festős cuccaim. Még tegnap késő délután kaptam sms-t, hogy átvehetem a csomagot az Árkádban lévő Foxpostnál, viszont nem volt kedvem csak azért kimenni a koliból. Így ez mára tolódott. Nagyon kényelmes megoldás volt oda rendelni: ingyenes kiszállítás, mert egy bizonyos összeg felett fizettem; kaptam sms-t és e-mailt is; tudtam fizetni bankkártyával; nem kellett egész nap otthon vagy a koliban lennem, hogy át tudjam venni. Elég nagy csomag volt, benne mindennel, amit rendeltem. Nem szórakoztak a becsomagolással... a törékeny dolgokat papírba csomagolták, az egészet egy kartondoboz két lapja közé rakták rengeteg zacskós levegővel, és összeragasztották, majd ez belekerült egy hatalmas buborékfóliás papírba. Szerintem egy atomkatasztrófát is simán átvészelt volna. Alig várom, hogy otthon ki tudjam próbálni.

Úgy gondoltam, hogy a vizsga után megérdemlek egy könyvet, ezért benéztem a Libribe. Nem volt konkrét ötletem, csak körbenéztem, hátha találok valami jót (sajnos nem túl nagy könyvesbolt). Közben eszembe jutott, hogy a Tizenhárom okom volt c. regény engem érdekel, és el akarom olvasni, mielőtt elkezdeném a sorozatot. Amikor nem találtam a polcokon, rákérdeztem az eladónál, aki megnézte a "rendszerben" is: sajnos sehol nem lehet kapni. Megköszöntem, és kimentem.

Na, és ekkor történt egy újabb vicces sztori. Megvárt egy lány (kb. velem egykorú lehetett), és leszólított. Mert hallotta, hogy melyik könyv után érdeklődöm, és azt is, hogy nincs belőle több: "Szia! Nekem megvan a Tizenhárom okom volt, és szerintem nézd meg az Alexandrában.". Mondanom sem, kell, hogy kicsit ledöbbentem először. Beszélgettem még vele úgy két percet, megköszöntem a segítséget, mondtam, hogy a KMK-nál is megnézem, stb., majd elbúcsúztunk egy sziával. Megint nem egy iszonyúan izgalmas történet, de nekem valahogy mégis jól esett, hogy valaki ilyen közvetlen és segítőkész volt. Mellesleg reggel a metrón leült mellém egy másik lány, aki épp a Csontvárost olvasta (az új borítóval), miközben én is olvastam.

Továbbra sem álltam le azzal, hogy a vegán étrenddel kísérletezzek. Több, mint két hete csak szójatejet iszom, említettem, hogy tofuból is főztem már, és ott volt a húsmentes burger is. Ma vettem vegán mandulás rizsitalt, amire már kíváncsi vagyok, hogy vajon ízleni fog-e.

Vasárnap szállást foglaltam anyáéknak Bolognába, mert hirtelen úgy döntöttek, hogy júliius elején oda mennek nyaralni. Átfedi egymást apáék görögországi utazásával. Pont beszéltem apával, és felvetette, hogy nyugodtan hívjak meg bárkit, akár bulit is tarthatok az alatt a tíz nap alatt otthon. Akár öcsémet is küldjem el. Mintha erre bármekkora esély is lenne. Előbb fog megtörténni, hogy öcsém próbál majd rávenni, hogy áthívhassa a haverjait, nem pedig fordítva.

Jelenleg azon gondolkozom már napok óta, hogy mit kezdjek a hajammal. Ugye még több mint egy hónapja be lett festve világosabb barnára, ami nem lett annyira látványos változás, mint reméltem. Mostanra már pár centit lenőtt, így viszont pont látszik a két szín közti eltérés. A nagy kérdés, hogy várjak, amíg teljesen lenő a festés, és csak vágassak, vagy még világosabb legyen most. Igen, ez a legfontosabb problémám. :D

1 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2017.05.24. 19:14
Bebii ( lovebebi.gp )

Szia. Szerintem tök jó ötlet ez az önbizalom növelő fotómegosztás, nekem is adtál egy jó ötletet. Lehet hogy én is belevágok. Egyébkétn nagyon kiváncsi lennék a munkáidra,hogy miket szoktál festeni, én ,magam is rajzolok, festek, úgyhogy minden téma ami ehhez kapcsolódik az felpörgeti az érdeklődésemet. :)


Válasz:

Szia. Köszi, és örülök, ha te is kedvet kaptál hozzá. Ma még tartott a lelkesedésem, pedig már majdnem le is beszéltem róla magam. Ha bármi értékelhetőt festek, akkor mindenképp feltöltöm instagramra - csak eddig főleg rajzoltam, a festésben még csak kísérletezem. :)

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások