Dreaming for life

#55

2017.05.25. 09:00, Bence

Tőlem szokatlan módon előre megírom ezt a bejegyzést, és csak holnapra időzítem - nem azért, mert valami miatt nem lenne időm rá holnap. Csak most kedvem van ehhez. Amúgy is meglepően aktív időszakomat élem a blogon, hiszen volt, amikor havonta írtam csak, és ki tudja, meddig fog ez tartani.

Úgy érzem, fokozatosan javul a hangulatom az elmúlt napokban. Részben annak tudom be, hogy már második napja mozdulok ki rendesen a koliból, nem ülök végig a laptop előtt. A tegnap (de fura így írni, amikor ebben a pillanatban még csak ma volt) délelőttömet az Árkádban töltöttem: tudtam, hogy nem szabad mégis benéztem néhány ruhaüzletbe, ahol történetesen több dolog is megtetszett. A vége az lett, hogy kértem apától pénzt - igen, huszonegy évesen nem tartom el magam, nagyon szomorú, hogy vagyok képes még a szüleim hátán élni, köszönöm. De az a helyzet, hogy simán megengedhetik maguknak, sőt, szívesen adnak, szó nélkül is fel szokták ajánlani. Ebből a szempontból szerencsés vagyok. Szóval ma épp úton vagyok, mert egyik ismerősükkel küldték fel nekem a pénzt, mert nem tudtak bemenni a bankba.

Még az előző napnál tartottam... Büszke voltam magamra, ugyanis találtam vegán pástétomot, aminek az íze szerintem teljesen olyan, mint a többinek. Viszont utánanéztem az összetevőknek, és tartalmaz kárminvörös (E 120) színezéket, ami nem csak hogy nem vegán, viszont még csak nem is vegetáriánus, mert bíbortetűből állítanak elő. Egy elég türelmes és nyugodt embernek tartom magam, mégis kiakadtam kicsit - legalábbis magamban, nem kezdtem el ordítozni és szidni őket. De akkor is! Egyrészt átverik az embereket, másrészt lehet, simán annyira tudatlanok és felkészületlenek, hogy nem tudják. A lényeg, hogy kereshetek valami mást.

Amiről azonban biztosan tudom, hogy abszolút vegán, és ma vettem az a fasirtpor, valójában inkább falalelnek mondanám az összetevői alapján (csicseriborsóliszt). Ha jól olvastam, akkor csupán annyi a dolgom, hogy kevés vízzel összekeverem, hagyom állni, és kisütöm. Nem hangzik túl bonyolultnak. Illetve jó müzliszeletet is találtam, aminél az a lényeg, hogy méz ne legyen benne, mert az állati eredetű. Ma még keresek szerintem valamilyen kókuszos rizsitalt, vagy hasonlót.

Felkészült voltam annyira, hogy tudjam, nem lesz könnyű megtalálni és eldönteni, mi vegán és mi nem az, a vártnál mégis nehezebb kicsit. Pláne, hogy Magyarországon nem olyan elterjedt a vegán étrend, mint például az USA-ban - ahol nagyobb szupermarketekben egy csomó termék van. De még tart a lelkesedés.

Ha már lelkesedés: nem adtam fel egy nap után azt az insta-confidence-selfie missziómat (ugye milyen jó nevet adtam neki?). A saját érdekemben azért szeretném leszögezni, hogy addig tart, amíg jól érzem magam, és nem okoz túlzott stresszt vagy frusztrációt.

Sikerült vétkeznem is, még kedden. Megláttam a facebookon, hogy előrendelhetővé vált több könyv is a Könyvmolyképző kiadónál, és nem tudtam (nem is akartam) visszafogni magam. Túlzásba sem vittem, összesen két könyvet rendeltem. Először egy újat és mellé a Csontvárost új borítóval, aztán rátaláltam a szintén előrendelhető Nyomás alatt-ra, így írtam a kiadónak, hogy változtatnék a rendelésemen. Ahogy az lenni szokott, kedvesen és gyorsan intézkedtek: törölték a Csontvárost, hozzárakták a Nyomás alatt-ot, átírták az árat, stb. Mindig öröm tőlük vásárolni.

Még nincs hozzászólás.