Dreaming for life

#56

2017.05.27. 12:15, Bence

Azt hiszem, tegnap volt a legmozgalmasabb és leghosszabb napom a héten, pedig kivételesen egyik nap sem unatkoztam. Ahogy azt megbeszéltük, egyik gimis osztálytársammal vásárolni voltunk. Bár én magamban úgy számoltam, hogy ha tízkor találkozunk, akkor talán délre vagy fél egyre biztosan végezni fogunk - hát nem. Körülbelül két teljes órával tovább tartott, de nem bánom. Vettem mindent, amit akartam: rövidnadrágokat és pólókat. Szerencsémre még volt az üzletben 28-as méretben, ami pont jól állt, elég szűk volt, hosszra is rendben van, farmer, stb. Utána leültünk ebédelni. A KFC-nél vettem egy adag sültkrumplit (mert azt szabad).

Végül a bevásárlást is elintéztem. Biztonsági játékra mentem, ezért a jól bevált szójatejet vettem meg, most nem akartam úgy járni, mint a kókuszitallal - ami nagyon nem ízlett. Vettem mindent, hogy ma tudjak tejszínes-tofus pennét főzni magamnak, természetesen minden összetevő vegán. Miután körbenéztem, találtam vegán joghurtot és jégkrémet is, utólag azt mondom, hogy megérte, mert mindkettő finom. Úgy egy órája már össze is daraboltam a tofut, majd leöntöttem szójaszósszal, hogy be legyen pácolva. Ezzel a hétvégi kajám megvan.

Ezután gyorsan lepakoltam a koliban, átöltöztem, és indultam is anyához, akinek szabadnapja volt. Elvittem neki, amit kért, bár elfelejtettem odaadni neki a kinyomtatott utazási papírokat - van rá másfél hónapom még. Megettem nála a jégkrém felét, a maradékot ott hagytam neki. Majdnem este nyolc óra volt, mire visszaértem, és végre pihenni tudtam.

Egyébként ami a legjobban esett, hogy sikerült nagyjából tíz órát aludnom (kisebb megszakításokkal), de olyan kipihent vagyok, mint már elég régen voltam. Nem akarok párhuzamot vonni aközött, hogy nem ébredtem fel hat óra körül, és hogy az egyik szobatársam hazament, aki minden reggel hatkor kel és ül a gép elé... Maradjunk annyiban, hogy véletlen egybeesés.

Ha minden igaz, akkor hétfőn jön fel értem apa, akkor rögtön ki is költözök a kollégiumból. Onnantól hivatalosan is nyári szünetem van. Hazudnék, ha azt állítanám, hogy nem várom, és nem is tartok tőle egyben. Az első két hét még tökéletes lesz, hiszen tart még a tanítás, öcsém óvodában lesz, a többiek dolgoznak: a napok nagy részében enyém a ház. Azt még nem tudom, hogy öcsém nyáron is bejár-e az oviba (szerdán tölti be a hármat, szóval akkortól lesz hivatalosan ovis, plusz mostohaanyám is visszamegy dolgozni), de ha nem, akkor úgyis én vigyázhatok rá állandóan. Amivel csak annyi bajom van, hogy nem nagyon tudok mellette mást csinálni, például festeni vagy írni. Na, majd meglátjuk.

Előre látom, fel fog borulni a napirendben azzal, hogy sokáig alszom majd, viszont emiatt nem tudok korán lefeküdni, és ez így fog ismétlődni. Megpróbálom mérsékelni valamennyire. A kérdés csak az, hogy meddig tud elfoglalni az olvasás, írás, festés vagy rajzolás? Mert nem szeretnék egész nap a laptop vagy a tévé előtt ülni. Végső esetben még főzhetek is, mire mindenki hazajön, ami már csak azért is jó, mert úgy az lesz, amit én ennék. Szóval vegán ételek. Kétlem, hogy mások is értékelnék.

Még nincs hozzászólás.