Dreaming for life

#60

2017.06.06. 12:00, Bence

Mivel telnek a napjaim? Többnyire semmivel, bár a hosszú hétvégén pont több dolgom is akadt, mint szerettem volna. Jó, elismerem, még ez sem azt jelentette, hogy ne unatkoztam volna néha.

Tegnap például segítettem apának az udvaron. Vagyis nem pont az udvaron, mondjuk inkább, hogy mögötte. Úgy elképzelni, hogy az udvar mögött van egy viszonylag nagy terület, ami a miénk, és ahova kb. öt-hét évvel ezelőtt több száz akácfát telepítettünk. Na erre idén kitalálták, hogy kivágják a házhoz közelebbi részről nagyjából a negyedét - ez meg is történt egy hónapja. Most pedig amikor apa elkezdte összegyűjteni a levágott ágakat-gallyakat, úgy gondoltam, hogy segítek neki. Miért? Bármi jobbnak tűnt, mint a laptop előtt ülni. Nem is volt annyira vészes, kicsivel több, mint három órát vett igénybe. És mivel a napon voltam, mára egy kis színem is lett.

Aztán anyáék is "hazajöttek" pünkösdre. Ugye ők Budapesten laknak, de még itt is megvan a ház (10-12 percre apáéktól), szóval bármikor kiszabadulhatnak a pesti lakásból. A hétvége alatt a kaput is felújítatták, amiről nem is tudtam, amíg át nem mentem hozzájuk. Beszélgettem velük kb. fél órát. Ráadásul az új lehúzható arcmaszkom is megjött végre, ami anyán keresztül rendeltem. Yeey!

Vasárnap kacsát sütöttek ebédre (ami maradt másnapra is), de szerencsére nekem külön főztek cukkinis-paradicsommártásos tésztát. Egyébként sikerült találnom egy nagyon finom vegán szendvicskrémet, amit többféle ízesítésben árulnak - eddig a csicseriborsósat kóstoltam, ma pedig vörösbabosat vettem -, illetve füstölt tofut. Így a mai vacsorám is megvan, egy melegszendvics formájában. Még tervben van, hogy nemsokára sütök fahéjas tekercset. A továbbiakban szerintem nem fogom minden elé odaírni, hogy vegán, mert úgyis csak azt eszek/veszek.

Ami a hobbikat illeti... Sajnos az olvasásra mostanában nem volt túl nagy kedvem, pedig elkezdtem angolul az Empire of Storms-t (az Üvegtrón ötödik részét), mégsem jutottam sokáig. Festeni akartam, viszont arra hétvégén pont nem szorítottam elég időt. Egy verset viszont írtam, amit fel is raktam, miután teljesen elkészült - kettővel ezelőtti bejegyzés. Ez csak azért nagy szó, mivel elég régóta nem kaptam ihletet semmihez. Viszont ami szerintem elég jól sikerült, az a Namiról (LoL-karakter) készülő rajzom, jelenleg még dolgozom rajta. Akiknek a véleményét kikértem eddig, egyikük szerint fel lehet ismerni, illeve öcsém szerint nem arányos az alak és a fegyvere. Mi az, hogy nem? Azért ilyen, mert térben próbáltam ábrázolni. Ne borítson már ki! :D

Mostohahúgom (tizenkét éves) evezős versenyen volt a hétvégén, Győrben. Mentek egyénit, párost, négyest, valamelyiket különféle összeállításban, és végül nyert két aranyat, két ezüstöt és egy bronz érmet. Gondoltam, csak megemlítem, tekintve, hogy én mennyire nem vagyok sportos alkat, még így is elismerem mások teljesítményét.

13 Reason Why. A könyv, amit egyre jobban el akarok olvasni. A sorozat, ami teljesen beszippantott. Ami még ennek ellenére is mindig elszomorít, és rossz érzést kellt bennem. Nem kellene ennyire hatással lennie rám, de mégis, túl sokat éltem át én is abból, amiről az egész szól. Nem is nézek meg már minden nap egy részt, inkább kétnaponta egyet - most épp a hetedik résznél tartok. Viszont érdekel, Hátha segít rajtam valamiben. 

Még nincs hozzászólás.