Dreaming for life

#64

2017.06.17. 16:00, Bence

Sikeresen felidegesítettek - már megint.

Először is csütörtök este nyúlta le öcsém a fürdőnadrágomat. Mert hogy az övé már kicsi rá, neki másnap reggelre rögtön kell egy, és megtalált a szekrényében az enyémet. Mikor ellenkeztem, azt kaptam válaszul, hogy miért volt akkor az ő szobájában. Azzal nem lett volna semmi bajom, ha rendesen kölcsönkérte volna. Amúgy sem használom, tekintve, hogy utálok strandra menni, de még a medencéket és az uszodákat is kerülöm. Utána még próbált vicces lenni, hogy akkor csak most használja a nyáron 3 hónapig, aztán visszaadja jövő nyárig. Ilyenkor szokott elszállni az agyam. Nem, nem ordítozom, nem üvöltöm le senki fejét, nem ütök bele a falba, nem borítom fel az asztalt: egyszerűen csak ráhagyom másokra, amit akarnak, és nem érdekel semmi.

Tegnap - másik - öcsémet már ebéd után hazahozták az oviból, mert mostohaanyám valamiért így látta jónak, holott ő pont délután négyig dolgozott. Itthon már nem akart aludni, ezért már korán hisztis és nyűgös lett, ettől én is hisztis és nyűgös lettem, mert ugye nekem kell foglalkozni vele. A vicces része, hogy mostohaanyám öt percnyire dolgozik, mégsem ért haza időben, csak valamikor fél hat után. Szokásuk egyébként. Ha elmennek boltba, akkor van, hogy három-öt órával később esnek be, és hoznak egy szatyorni cuccot. Már csak azt tudom értékelni, ha épp nem főzött senki, és bevásárlás címen vacsorázni mennek kettesben...

Este még jöttek családi barátok, persze mindenki hozta a gyerekeit is. Még előtte szóltak, hogy csináljak már köretnek olyan krumplit, mint a múltkor, mivel az annyira ízlett mindenkinek. Mert szokás szerint akkor már tízenvalahányan fognak vacsorázni. Csakhogy én már délután is főztem. Egy totál idióta vagyok, hogy még így is megcsináltam. Ezért nem szeretek úgy sütni/főzni, hogy rajtam kívül más is eszik belőle: utána már elvárják.

Ugye többször írtam már, hogy július elején mennek ki Görögországba nyaralni. És mivel nagyjából tizenkét-tizenhárom órás lesz az út, miközben két nagyon fiatal gyereket is visznek, akiket le kell foglalni, jött az ötletük, hogy akkor majd én tölthetnék le nekik a tabletekre meséket. Ezt egyszer már eljátszották, csak akkor telefonra kellett. Mondanom sem kell, hogy egy kínszenvedés megcsinálni az egészet. Mert nem hosszabb mesékről van szó, hanem az ilyen 4-7 perceskről, azokból pedig akkor rakjam tele a memóriakártyát. Elsőnek mostohaanyám mondta. Belementem. De mégis miért beszélt erről azokkal, akikkel mennek? Így szerencsére még több szívás. Szerencsére nem is ugyanazokat a meséket nézik, szóval nem is úszhatom meg annyival, hogy az összeset csak átmásolom. Ami aztán kihozott a sodromból, hogy mostohaanyám úgy adta elő, hogy kérjek majd pénzt érte, nehogy legközelebb is ilyenre kérjenek. Nem válaszoltam azt neki, hogy talán ne emlegessen nekik ilyeneket. Pláne, hogy előre tudom: nem fogják megkérdezni, hogy mivel tartoznak. Így a mai napom eddigi része pontosan ebből állt. 12 GB-nyi meséből.

Ami kifejezetten jó, hogy már tegnap is rossz hangulattal keltem, ez estére tovább romlott, és ha azt hittem, hogy az a mélypont, akkor reggel csalódhattam. Ugyanis ma még elviselhetetlenebb. Majdnem tizenegyig feküdtem, de aztán muszáj volt mosdóba mennem. Fenébe a testi igényekből! Fenébe mindennel!

Az sem fog összejönni, hogy az ágyban feküdhessek a laptop mellett, csendben, mert apáék ügyesen megint rám hagyták az öcsémet. (Pontosabban rám és a mostohahúgomra, de ő sosem csinál semmit.) Még alszik, de valószínűleg már nem sokáig. Ők pedig nem fognak előkerülni estig. Viszont amire mindenképpen időt kerítek később, hogy beállok/beülök a zuhany alá, és nem jövök ki egy óráig. MIndig ezt csinálom, amikor elegem van mindenből és mindenkiből. Egy nap többet töltök a vízben, mint evéssel.

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
Még nincs hozzászólás.