Dreaming for life

#78

2017.08.02. 19:24, Bence

Az igazat megvallva nem érzem azt, hogy jobban lennék, ugyanis hiába jutottam egy-két dologban előrébb, ha a helyükön új problémák jelentek meg. Például el kellett kezdenem albérlet után keresgélni, hiszen lassan hamarosan szeptember, egyetem és szorgalmi időszak - kollégiumi helyet pedig egészen biztosan nem kapok. Mivel eddig is a szülők tartottak el, a tőlük kapott pénzből vettem kaját, vettem jegyeket/bérleteket, és abból szórakoztam (itt értsd a mozit és a könyvvásárlást), magamnak havonta csak a kolidíjat és a telefonszámlámat kellett fizetni. Úgy igazságos, ha ősszel találok valami munkát a tanulás mellé, amiből az albérlet egy részét állni tudom. Ahh, megint nem az van, amit én szeretnék...

Előző héten megnéztem a To the bone című filmet, ami nemrég jelent meg az USÁ-ban. Már akkor eldöntöttem, hogy nekem ezt mindenképp látni kell, mikor még csak a trailert láttam. Sajnos, valamiért a magyar mozikban nem fogják vetíteni - legalábbis nem láttam sehol -, pedig beültem volna a feliratos változatra; így viszont a Netflix maradt. A film témája kvázi az étkezési zavar, konkrétan az az eset, amikor nagyon keveset eszik valaki, és azt is direkt ledolgozza mozgás formájában. Egyébként a főszerepben Lily Collins volt, akit én nagyon szeretek és nagyon szépnek tartok, és most sem okozott csalódást. Nem egy könnyű film, viszont szívből ajánlom bárkinek, aki kedvet érez hozzá. Érdekes volt.

Másik filmes élményem (tegnapról) az Érkezés volt. Tervben volt hónapokkal ezelőtt, hogy moziban nézem meg (ahol ha jól emlékszem, akkor csak feliratosan adták), de valahogy nem jött össze, nem is tudom, hogy miért. Most viszont felkerült a HBO GO-ra, és amikor megláttam, azonnal indítottam is. Nem abba az irányba haladtak benne az események, mint ahogy az én vártam, azonban így még sokkal jobb is volt. Túlzás lenne azt állítani, hogy életem filmje volt, viszont nagyon is nézhető volt, talán ha pár nap múlva megint kedvet kapok hozzá, akkor újra megnézem. Miért ne?

Csütörtökön egy barátommal voltam, a korábbihoz hasonlóan cukrászda-pláza programmal. Könnyen meggyőztem magam, hogy megvegyek egy sapkát és egy, tőlem idegen módon terepmintás (nem a szokásos zöld-barna párosban) pólót is. Valójában az állított meg abban, hogy több ruhát vegyek, hogy amiket bevittem a próbafülkébe, azok nem kevésbé tetszettek. Ugye valamikor előtte adtam le a HP-s könyvrendelést is, ez mind együtt az egész hetemmel egy csomó pénzemet elvitte, de annyira nem bánom. Nem minden nap költök el tízezreket, néha pedig igenis megengedhetem magamnak. A cukrászdában a csokis süti annyira ízlett, hogy gondolkoztam rajta, hogy egy újabb szeletet kellene venni - helyette sültkrumplit ettünk a végén. Nagyjából ezek a nagyobb események az előző hétről.

Most már apáéknál vagyok itthon, ami mindig fura. Hétfőn voltam futni. Nem kell nagy távra gondolni, kábé két-három kilométert kell elképzelni, mialatt párszor elfogyott a levegőm és meg kellett állnom, hogy lassuljon a pulzusom, és rendesen lélegezzek. Bár azóta néztem tippeket, ahol azt írják, hogy kezdetben csak úgy kell sétálni, hogy közben beiktatsz valamennyi futást (kb. a hossz 10%-át), aztán növeled az arányt. Hiába, látszik, hogy a gimi óta szinte semmit sem sportoltam, illetve a gimis évek tesifelmentése sem javított a kondimon.  Másnapra viszont olyan izomlázam lett, hogy a fürdőig is alig jutottam el, ma szintén. Tudom, tudom, ha izomláza van az embernek, pont akkor kell folytatni, és a többi bölcsesség, amiket ilyenkor mondanak, csakhogy én nem ilyen vagyok. De holnap már erőt veszek magamon, és egy hasonló távot lefutok-lesétálok. Mentségemre szóljon, hogy ugyanennyit ma biciklivel tettem meg.

Majdnem elfelejtettem az instagramom... Nos... Az a helyzet, hogy töröltem az ott szereplő összes képet, vagyis igazából csak archiváltam őket, ami annyit jelent, hogy csak én látom őket - szóval a törlés is maradhatott volna. Ha már erről van szó, akkor miért nincs olyan opció, amivel az össze képedet törölheted/archiválhatod? Egyesével kellett majdnem kétszáz képnél megtennem, mindegyiknél három érintéssel. Plusz olyan lehetőséget sem találtam, amivel törölhetném a profilomat - ezt nem terveztem, mert továbbra is szeretem nézegetni mások képeit. Ja, és hogy miért is tettem, amit? Voltak képeim, amik tetszettek, voltak, amiket utólag már töröltem volna. Utáltam, hogy csak könyvekkel kezdtem, aztán magamról is töltögettem fel, a végén meg szinte csak kajás képeket tettem fel. Egyszerűen fogalmazva nem voltam elégedett az egésszel. Mostanában nincs is tervben, hogy újak kerüjenek fel.

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
Még nincs hozzászólás.