Dreaming for life

#80

2017.08.08. 11:15, Bence

A napjaim szürkébbek, mint bármi, amire azt mondanád, hogy "na, ez tényleg igazán szürke". Felkelek magamtól, ébresztő nélkül vagy valamilyen zajra a ház többi részéből; utána felöltözök. Napközben laptopozok, öcsémre vigyázok, néha olvasok, eszek napi 2-3 alkalommal, délután az első zuhany, este a második, végül lefekszem az ágyba, szenvedek az elalvással, majd úgy-ahogy eltelik az éjszaka is. Semmi extra vagy érdekes nem történik velem. A hangulatom ingadozik az alig-elviselhetően-rossz és a semlegesnél-majdnem-jobb állapotok között - ehhez párosulhat a teljes érdektelenség az emberek felé, amikor is senkivel sincs igazán kedvem beszélgetni (ahogy azt a hétvége is bizonyítja).

Újraolvastam Róbert Katalintól a Szívből, színből, igazánt. Uh, el is felejtettem, hogy mennyire szeretem ezt a könyvet, bár ha jól emlékszem, akkor először nem imádtam ennyire, talán még bosszantott is ez a szerelmi háromszög téma. Szerencsére eltelt annyi idő azóta (történetesen másfél év), hogy voltak olyan részek is, amikre már nem vagy alig emlékeztem. Oké, ez most teljesen úgy tűnhet, mintha minden lgbt regény a kedvencem lenne, pedig nem. Ez viszont tényleg belopta magát a szívembe, és ez Alexnek köszönhető, akivel sok mindenben tudtam azonosulni, még ha pár dologban egyáltalán nem. A szülők reakciói voltak a legszórakoztatóbbak. Már csak az is mutatja, mennyire beszippantott, hogy itthon olvastam (ami elég ritka), és két délután alatt a végére értem. Kedvet is kaptam hozzá, hogy az írónő más könyvét is elolvassam. Egyébként az idézet is ebből származik, ami kicsit fura, hiszen megtöri az eddigi rendszert, miszerint angolul szerepeltek... azonban még így is megérdemli.

A hét egyik legnagyobb híre, hogy tegnap megérkeztek az új könyveim. Bizony, a Harry Potter ünnepi kiadásáról beszélek. Kicsit meglepődtem, hiszen két hét sem telt a rendelés leadása óta, utána pár nap volt, mire a Bookdepository "begyűjtötte" és utána postázták. A szállítás pedig 10-14 munkanap, azaz két-három hét szokott lenni, ezért sem vártam volna, hogy megkapom agusztus közepéig. Így viszont nagy volt az öröm, hogy korábban megjött. Olyan gyönyörűeeeek. Amikor kibontottam, alig találtam a szavakat. Mind a kemény-, mind a puhakötésű  valami eszméletlenül néz ki a Mardekár színeiben, zöldben és ezüstben. Most végképp nem bántam meg, hogy nekem mindkét változat kellett. Akiknek megmutattam a képet, nekik is tetszett. Egyikük megkérdezte, hogy akkor elkezdtem-e már olvasni. Majdnem letámadtam, hogy képzelheti azt, hogy ezeket olvasni fogom. Nanehogymár! Megtörni a gerincét, tönkretenni a sarkait, összekoszolni a lapjait? Persze ezek csak erős túlzások, mert csak azok a könyvek sérültek eddig valamennyire, amiket számtalanszor újraolvastam, és azok is alig. Ennek ellenére tényleg nem tervezem. Azok csak azért kellettek, mert imádom a Harry Potter könyeket, imdáom a filmeket is, imádom az írónőt, imádom a Mardekárt, imádok minden emléket, amit kaptam. Nem mellesleg, aki csak egyszer is hozzáér bármelyikhez, az készüljön egy elsősegélydobozzal, ami nem sokat segít úgy, ha szétátkozom. Itt egy kép:

Az elmúlt pár napban még főzni sem igazán főztem. Néha sütöttem "vajas" kiflit, pogácsát vagy bagettet (tegnap mindhármat), mert találtam egy nagyon jó vegán, teljeskiörlésű kelt tészta receptet, amivel isteni finom dolgokat lehet készíteni. Ma a terveim szerint valamilyen főzeléket készítek és mellé falafelt, mert az gyors, finom és imádom. Ja, és egy tipp: ha a vegán sajtkrém receptjében szerepel, hogy kesudió helyett mandulával is készítheted, akkor ne csinálj rögtön dupla adagot az utóbbiból, mert lehet, hogy nem fog ugyanannyira ízleni.

Délelőtt voltam vásárolni, de csak drogériákban. Találtam egy inecto márkájú krémtusfürdőt argánolajos változatban, ami végre állatkísérlet mentes, azaz vegán. Eddig ugyanis mindig azt használtam, ami volt itthon, legtöbbször Baba volt. Bár először csak azt terveztem, hogy borotván kívül nem veszek mást, végül jóval több pénzt hagytam ott mindkét helyen - ilyenkor mindig rosszul érzem magam. Viszont a tusfürdő mellé találtam erőszakmentes  arctejet és borotvahabot is, utóbbi ISANA márkájú. Utóbbit kétkedve vettem, mert eddig világ életemben Gillette borotvazselét használtam, még csak nem is habot. Ahh, ez után a pár mondat után úgy érzem magam, mint akik ilyeneket mutogatnak Youtube-videókban, sőt, az egész csatornájukat erre építik fel. :D

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
Még nincs hozzászólás.